chocoladebrood

CHOCOLADEBROOD

Ingrediënten (voor een groot brood van ± 750 g) 

  • 500 g manitoba
  • ± 225 ml melk
  • 100 g bakvaste chocoladedrops
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 35 g verse gist
  • 8 g zout
  • eventueel nog 10 g verbeteraar
  • 1 eigeel (eventueel extra eigeel om te kleuren)

Werkwijze

  1. Verwarm de melk tot ze lauw is, los er de gist in op en roer er de eierdooier door.
  2. Doe de bloem, het zout en de suiker in de kneder. Giet er de melk met gist en ei bij en laat alles goed kneden.
  3. Voeg na enkele minuten de boter toe, in stukjes en op kamertemperatuur. Laat alles een 10 min. kneden.
  4. Haal het deeg uit de mengkom en bol met de hand op, laat 20 minuten rusten onder een doek.
  5. Sla het deeg nu plat en strooi er de chocoladedrops rijkelijk over. (je kan ze  ook toevoegen op het einde van de kneedtijd) Vouw het deeg samen en maak er een mooi bolletje of lange vorm van en laat een 45-tal min rijzen. Je kan voor het inovenen naar keuze het brood bestrijken met een losgeklopt eigeel met een scheutje water.
  6. Verwarm ondertussen de oven  op 180°C en bak het brood af gedurende een  35 minuten.
  7. Laat afkoelen op een rooster.