krokante witte pistolets

KROKANTE WITTE PISTOLETS

Ingrediënten (voor 14-tal broodjes)

  • 500 g manitoba (bevat reeds 1% verbeteraar)
  • 30 g verse gist of 15 g droge gist
  • ± 270 ml water 
  • 8 g zout
  • naar keuze nog 10 g pistoletverbeteraar
  • eventueel vetstof

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten (behalve het zout) in de kneder en laat 3 minuten kneden op lage snelheid.
  2. Voeg het zout toe en kneed nog eens 10 min op hogere snelheid.
  3. Laat het deeg 15 min rusten onder een handdoek.
  4. Sla het deeg plat met de hand en verdeel in stukken van 60 g.
  5. Maak hiervan bolletjes en laat minstens een uur rijzen onder een handdoek. Je kan de bolletjes na 20 min insnijden met een mesje. Dit zorgt voor een betere ovensprong.
  6. Verwarm ondertussen de oven op 220°C.
  7. Spuit net voor het inovenen de bolletjes nat met een plantenspuit. Plaats de ovenplaat met bolletjes in de oven en spuit nog eens stevig met water in de oven.
  8. Wanneer de pistolets beginnen te kleuren (na ± 10 min), zet je de oven op een kiertje voor 1 min om de overtollige stoom te laten ontsnappen. ( je kan er een houten lepel tussensteken)
  9. Bak verder af (totale baktijd 18 tot 20 minuten)